Live

Navalnîi îl atacă pe Putin din spatele gratiilor: „Nebunul și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea”

Data publicării:
„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”, a declarat lunile trecute Navalnîi, rerefindu-se la războiul pornit de Rusia în Ucraina pe 24 februarie. Foto: Profimedia Images

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalnîi, l-a atacat pe Vladimir Putin în timpul ședinței de judecată în care a fost audiat prin videoconferință direct din închisoare, spunând că președintele rus este un nebun care a provocat „războiul stupid” din Ucraina pe baza unor minciuni, informează Reuters.

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”, a spus Navalnîi prin videoconferință din colonia penală în care este încarcerat. „Acest război a fost construit cu minciuni.”

Navalnîi, de departe cel mai important lider al opoziției din Rusia, a făcut apel împotriva sentinței prin care a fost condamnat în martie la 9 ani de închisoare pentru fraudă și sfidarea curții, care se adaugă la cei 2 ani jumate pe care trebuia deja să îi petreacă după gratii.

Intrerupt în repetate rânduri de judecător, Navalnîi a descris „faptele” de care este acuzat drept „minciuni”, pe care le-a comparat cu cele emise de Putin pentru a justifica invadarea Ucrainei din 24 februarie.

„Acesta este un război stupid pe care Putin al vostru l-a declanșat”, a declarat lunile trecute Navalnîi, rerefindu-se la războiul pornit de Rusia în Ucraina pe 24 februarie. Foto: Profimedia Images

Navalnîi: „Ce vreți să realizați? Veți suferi cu toții o înfrângere istorică”

„Ce vreți să realizați? Vreți controlul pe termen scurt, să luptați împotriva viitoarelor generații, să luptați pentru viitorul Rusiei?” a întrebat Navalnîi adresându-se curții de justiție. „Veți suferi cu toții o înfrângere istorică.”

Navalnîi a spus că Rusia lui Putin este condusă de hoți și criminali care au devenit inamici ai poporului rus. „Un nebun și-a înfipt ghearele în Ucraina și nu știu ce vrea să facă cu ea – acest bandit nebun”.

Kremlinul a respins de fiecare dată acuzațiile lui Navalnîi despre Putin, despre care a spus că a câștigat cinstit numeroase alegeri începând din anul 2000 și că este cel mai popular politician din țară.

Editor : Raul Nețoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Salarii de mii de dolari și pașapoarte rusești. Cum convinge Rusia cetățeni cubanezi să lupte pe frontul din Ucraina (BBC)

SUA anunță că Ucraina va folosi ajutorul american pentru o nouă contraofensivă: „Va recuceri teritoriul pe care rușii l-au ocupat”

Șeful diplomației poloneze crede că Putin „nu e atât de nesăbuit” încât să atace o țară NATO

Rusia se infiltrează tot mai profund în Africa, în stil neocolonial. „Consilieri” ai Kremlinului și arme rusești au ajuns în Niger

Partenerii noștri