Live

Rusia intervine în Siria cu scopul de a contracara ofensiva Turciei și de a preveni un conflict aproape iminent între cele două state

Data publicării:
Foto: GettyImages

Forțele armate ale Siriei au ocupat marți, în întregime, orașul sirian Minbej și zona din apropiere, cu scopul de a contracara ofensiva militară turcă, au comunicat reprezentanți ai forțelor armate ruse, citați de site-ul cotidianului Le Figaro, potrivit Mediafax.

„Forțele guvernamentale siriene au ocupat, în totalitate, orașul Minbej și localitățile din apropiere”, a declarat ministrul rus pentru Apărare, în cadrul unui comunicat emis marți.

Rusia nu va permite o confruntare între forțele turce și cele siriene, în contextul operațiunii militare a Ankarei împotriva kurzilor sirieni, a informat trimisul special al Rusiei în Siria, Alexander Lavrentiev. „Eu cred nu doar că o confruntare (turco-siriană) nu este în interesul nimănui, dar și că aceasta este inacceptabilă. Și asta pentru că, în mod sigur, noi nu vom lăsa să se ajungă la această situație!”, a declarat Lavrentiev, citat de agenția rusă de presă TASS.

Armata Turciei a lansat săptămâna trecută operaţiuni militare în nordul Siriei, de-a lungul frontierei comune, vizând grupuri insurgente kurde. Administraţia Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze o „zonă de securitate” în nordul şi nord-estul Siriei, de-a lungul frontierei cu Turcia.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Demonstraţie de forţă la frontiera dintre Polonia şi Lituania. NATO amintește Rusiei că faimosul Coridor Suwalki rămâne sub protecție

Șoigu se teme de influența SUA în Asia și spune că Rusia și aliații ar trebui să-și intensifice exercițiile militare în regiune

Rusia bombardează masiv căile ferate din Ucraina pentru a bloca ajutorul Occidentului: „Pregătește o ofensivă de amploare”

SUA anunţă un ajutor militar de şase miliarde de dolari pentru Ucraina: „Este cel mai mare de până acum”

Partenerii noștri