Live

Șeful agenției spațiale ruse, Dmitiri Rogozin, îl invită pe Elon Musk în vizită la el acasă: „Am pus ceaiul la încălzit”

Data publicării:
Dmitri Rogozin. Foto: Profimedia

Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale a Rusiei, s-a declarat invidios pe industria spațială privată a Statelor Unite, dându-i ca exemplu pe miliardarii Jeff Bezos și Richard Branson. El a spus într-un interviu pentru CNN că ar vrea ca și oligarhii ruși să-și cheltuiască banii pe nave spațiale, în loc de iahturi, și l-a invitat pe Elon Musk la el acasă, pentru a discuta despre explorarea universului.

„Milionarii noștri preferă să investească în iahturi, în loc de nave spațiale. Dar poate copiii lor vor fi mai înțelepți decât ei”, a declarat Dmitri Rogozin pentru CNN.

El este impresionat de înfloritoarea industrie a turismului spațial din SUA, referindu-se la inițiativele Virgin Galactic a lui Richard Branson și Blue Origin a lui Jeff Bezos.

„Îmi place ce fac oamenii voștri,oameni care își cheltuie propriii bani pe lucruri folositoare pentru întreaga societate.”

Cel mai mare respect îl are pentru fondatorul SpaceX, Elon Musk, și dă vina pentru stagnarea din țara sa pe instabilitatea care a urmat căderii Uniunii Sovietice.

„Domnul Elon Musk realizează multe dintre ideile pe care am vrut și noi să le realizăm, dar nu am putut, pentru că, după destrămarea Uniunii Sovietice, programul nostru spațial a fost oprit pentru o perioadă. Îl respectăm ca organizator al industriei spațiale și ca inventator, căruia nu-i este frică să-șă asume riscuri.” 

Dmitri Rogozin chiar îl invită pe Elon Musk la el acasă, „să fie oaspetele familiei mele” și să discute despre „explorarea universului, viața extraterestră și cum putem folosi spațiul pentru a conversa viața viața pe Pământ”.

„Am pus ceaiul la încălzit”, a mai spus Rogozin.

Relația dintre ei nu a fost însă mereu atât de prietenoasă.

În decembrie anul trecut, Rogozin punea pe rețelele sociale poze cu ingineri Roscosmos înconjurați de zăpadă, recuperând o bucată dintr-o rachetă Soyuz, în îndepărtata regiune Iacuția.

„Asta nu e Boca Chica”, a scris Rogozin, cu referire la micul oraș din Texas unde SpaceX construiește cea mai mare și puternică rachetă din lume, Starship. „Asta e iarna în Iacuția. Mă întreb dacă fragila SpaceX ar putea funcționa în astfel de condiții”.

Cu toate acestea, Rogozin îi invită pe Branson, Bezos și Musk în octombrie la lansarea unei nave Soyuz de la cosmodromul Baikonur din Kazakhstan.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Premierul australian spune că Musk e un „miliardar arogant” pentru că refuză să dea jos de pe X înregistrările atacului din Sydney

Tesla va cere acţionarilor să restabilească pachetul de compensaţii de peste 55 de miliarde de dolari pentru directorul Elon Musk

O româncă ale cărei inițiale sunt gravate pe bateriile Tesla îl acuză pe Elon Musk că a ascuns un defect al mașinilor

Tesla va concedia peste 10% dintre angajații săi din toată lumea (Reuters)

Partenerii noștri