Live

Ziarist rus critic la adresa Kremlinului, ucis în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:

Ziaristul rus Arkadi Babcenko a fost împuşcat marţi la Kiev şi a murit în ambulanţă, a anunţat poliţia ucraineană. Era unul dintre cei mai vocali critici ai intervenției militare ruse în estul Ucrainei.

Potrivit agenţiei Reuters, o femeie a sunat la salvare şi a anunţat că şi-a găsit soţul acasă într-o baltă de sânge. Poliţia suspectează o crimă motivată de activitatea profesională a celui ucis.

Anton Geraschenko, un politician ucrainean cu legături cu serviciile secrete, a dezvăluit că jurnalistul rus a fost atacat în momentul în care s-a întors în apartament după ce fusese la cumpărături.

"Când Arkadi a deschis uşa apartamentului, ucigaşul l-a împuşcat de mai multe ori în spate", a scris Geraschenko pe Facebook.

Avocat de profesie, Babcenko era veteran al războiului din Cecenia. Aici şi-a început cariera de jurnalist, el publicând o carte despre experienţa trăită în timpul acelui conflict.

Babcenko a părăsit Rusia pentru Cehia în februarie 2017, simţindu-se ameninţat. Ulterior, acesta s-a stabilit în Ucraina

Surse: Agerpres, News.ro. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ambasada Franței din Moscova a fost vandalizată cu simboluri amenințătoare care fac trimitere la război

Poliţia din R. Moldova a confiscat peste un milion de euro de la susţinători pro-ruşi ai opoziţiei care veneau de la Moscova

Rusia avertizează că Occidentul „se balansează periculos pe marginea unui conflict între puterile nucleare”

Moscova se teme de spionaj şi limitează drastic călătoriile oficialilor în străinătate: „Nu poţi merge nicăieri”

Partenerii noștri