Live

Scrisoarea furioasă a unui europarlamentar ungar, după ce Juncker a salutat centenarul unirii Transilvaniei cu România

Data publicării:

Un europarlamentar ungar socialist, István Ujhelyi, i-a trimis o carte de istorie preşedintelui Comisiei Europene (CE) Jean-Claude Juncker, după ce acesta a salutat sărbătorirea unificării Transilvaniei cu România, în urmă cu un secol, relatează MTI, citat de News.ro. 

Marcarea Centenarului, la 1 decembrie, este ”o sărbătoare românească, dar şi europeană”, i-a transmis săptămâna trecută Jean-Claude Juncker preşedintelui României Klaus Iohannis.

Preşedintele CE a uitat să ia în considerare faptul că unificarea nu este un motiv de sărbătoare în Ungaria, ci mai degrabă ”o rană dureroasă care nu se va vindeca vreodată”, a apreciat Ujhelyi, citat într-un comunicat.

Ujhelyi consideră declaraţia lui Juncker ”nepoliticoasă” şi rezultatul unei ”lipse de concentrare şi cunoştinţe corecte”.

El a anunţat că i-a trims preşedintelui Comisiei Europene o carte de istorie, în engleză, ”pentru a-l ajuta să înţeleagă mai bine istoria Ungariei şi ungarilor, plină de realizări şi tragedii naţionale”.

Însă eurodeputatul socialist a subliniat angajamentul ferm al lui Juncker faţă de Europa şi valorii europene ”comune”, în pofida faptului că bilaţul celor patru ani ai preşedinţiei sale la Comisie sunt contestabili, a apreciat el.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Monstrul din Berlaymont” revine la Bruxelles? Comisarii UE îl vor înapoi pe cel mai puternic șef de cabinet din toate timpurile

Klaus Iohannis va primi premiul "Franz Werfel" pentru drepturile omului pentru modul în care a sprijinit minoritățile

Jean-Claude Juncker: Rămân scandalizat că România nu a aderat încă la Schengen

Iohannis: Mandatul lui Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene a fost unul de referință

Partenerii noștri