Live

Șefa Trezoreriei americane a fost servită cu ciuperci halucinogene în China: „A fost o mâncare delicioasă”

Data actualizării: Data publicării:
Secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen a fost servită cu ciuperci halucinogene în timpul vizitei sale în China.. FOTO: Profimedia Images

Secretarul american al Trezoreriei Janet Yellen a fost servită cu ciuperci halucinogene în timpul vizitei sale în China. A povestit că nu știa ce fel de ciuperci sunt și că a aflat abia mai târziu, scrie CNN.

„A fost o mâncare delicioasă cu ciuperci. Nu știam că aceste ciuperci au proprietăți halucinogene. Am aflat asta mai târziu”, a spus Yellen despre cina pe care a luat-o împreună cu mai multe persoane.

A subliniat că nu a făcut ea comanda de mâncare și nici nu a organizat acea cină.

Janet Yellen a glumit într-un interviu pentru CNN spunând că nu a avut viziuni ciudate și a afirmat că a citit că „dacă sunt gătite corect, ceea ce sunt sigură că s-a întâmplat la acest restaurant foarte bun, ele nu au niciun efect”.

 „Tuturor ne-au plăcut ciupercile, restaurantul și niciunul dintre noi nu am resimțit efecte adverse după ce le-am mâncat”, a mai spus ea.

Ciupercile în cauză sunt numite „Jian shou qing” de către chinezi. Numele vine de la una dintre proprietățile lor caracteristice: suprafața interioară a ciupercii devine albastră la presiune, inclusiv în timpul procesului de tăiere. Ele sunt considerate otrăvitoare deoarece pot provoca halucinații.

Yellen a fost în iulie la un restaurant din Yunnan, specializat în feluri de mâncare tradițională din partea de sud-vest a Chinei.

Un blogger local specializat în gastronomie a scris că a văzut că grupul din carea făcea parte Yellen a mai consumat și alte preparate locale, precum pește la grătar, salată cu felii de cartofi și tăiței de orez.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Novak Djokovic s-a întins pe jos și a urlat de durere, după ce a fost lovit în cap! Decizia luată imediat și anunțul oficial

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nou incident naval în Marea Chinei de Sud: Beijingul acuză SUA că a „încălcat grav a suveranitatea și securitatea Chinei”

Xi Jinping, vizită în Ungaria, unde l-a lăudat pe Viktor Orban: „Am sfidat ordinea geopolitică împreună”

Sute de mii de europeni care au vrut să își cumpere haine de firmă au fost păcăliți. Este una dintre „cele mai mari escrocherii online”

Xi Jinping a fost așteptat cu o horă sârbească pe aeroportul din Belgrad

Partenerii noștri