Live

Stephen Sondheim, legendă a comediei muzicale americane, a murit la vârsta de 91 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Stephen Sondheim, legendă a comediei muzicale americane, a murit la vârsta de 91 de ani. În 2015, Barack Obama, pe atunci preşedinte al Statelor Unite, i-a acordat medalia prezidenţială a Libertăţii. FOTO: Profimedia Images

Stephen Sondheim, legendă a comediei muzicale americane şi textier al „West Side Story'”, a murit vineri la vârsta de 91 de ani.

Avocatul său, F. Richard Pappas, a anunţat că Stephen Sondheim a murit la domiciliul său din Roxbury, în statul Connecticut, după ce a sărbătorit Thanksgiving cu prietenii săi, scrie BBC. 

Cu câteva zile înainte de moartea sa, respectatul artist a spus într-un interviu pentru The New York Times că a fost „norocos”, încântat să-şi vadă spectacolele jucându-se de multe ori. 

Format de tânăr de maestrul comediei muzicale Oscar Hammerstein („Show Boat”), Stephen Sondheim a fost angajat la doar 25 de ani să scrie textul pentru clasicul „West Side Story”, primul său spectacol pe Broadway.

Stephen Sondheim s-a născut în 22 martie 1930, la New York și a fost considerat drept unul dintre cei mai mari compozitori de musical. A lucrat în special la „Sweeney Todd”, „Gypsy”, „Sunday in the Park with George”, „A Little Night Music”, în calitate de compozitor sau textier. 

Stephen Sondheim a câştigat opt premii Grammy, la fel de multe Tony, un Oscar şi un premiu Pulitzer.   

Stephen Sondheim a fost pasionat de teatrul muzical din copilărie. După ce a lucrat în televiziune sau a scris cuvinte încrucişate pentru New York Magazine, datorită „West Side Story” a dobândit gloria.

În 2015, Barack Obama, pe atunci preşedinte al Statelor Unite, i-a acordat medalia prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă.

„Stephen a reinventat comedia muzicală americană. Muzica sa este atât de frumoasă, cuvintele atât de exacte încât chiar şi atunci când expune imperfecţiunile vieţii de zi cu zi, le transcende”, a spus Barack Obama.  

Reacții după moartea lui Stephen Sondheim

„Să-i mulţumim Domnului că Sodheim a trăit până la 91 de ani şi a avut timp să scrie o muzică atât de minunată şi texte excelente! Să se odihnească în pace”, este mesajul transmis de Barbra Streisand, pe Twitter.  

Actriţa şi cântăreaţa Anna Kendrick a deplâns o „pierdere teribilă”. „Să interpretez operele sale a fost unul dintre cele mai mari privilegii ale carierei mele”, a reacţionat ea pe Twitter. 

„Din când în când, cineva schimbă fundamental un gen artistic complet. Stephen Sondheim era o astfel de persoană”, este mesajul transmis de actorul Hugh Jackman.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trump compară guvernul lui Biden cu Gestapo-ul nazist: „Ei bine, acum trebuie să scoatem mănuşile”

SUA anunță că Ucraina va folosi ajutorul american pentru o nouă contraofensivă: „Va recuceri teritoriul pe care rușii l-au ocupat”

Polonia vrea să aibă „cele mai bune relații posibile cu SUA, indiferent de cine e la putere”. Sikorski: „Nu mai facem aceleași greșeli”

O maşină s-a izbit de gardul Casei Albe. Șoferul a murit pe loc

Partenerii noștri