Live

Stockton Rush a concediat un pilot al Titan și i-a cerut fostei directoare financiare să-l înlocuiască pentru scufundări

Data publicării:
Submersibilul a făcut implozie în apropiere de epava Titanicului. Foto: Profimedia Images

O fostă directoare financiară a OceanGate a povestit că directorul general al companiei, Stockton Rush, i-a cerut în 2018 să devină pilotul șef al submersibilului Titan, ceea ce a determinat-o să-și dea demisia, relatează Business Insider.

Fosta directoare a povestit că Rush i-a cerut să devină pilotul șef al submersibilului după ce l-a concediat pe pilotul David Lochridge, care a ridicat semne de întrebare privind siguranța navei.

Lochridge a fost dat în judecată de OceanGate în 2018, dar a lansat și el un proces în care a acuzat că a fost concediat după ce și-a exprimat îngrijorări cu privire la siguranța carenei submersibilului Titan.

La scurt timp după ce Lochridge a fost concediat, Rush i-a cerut directoarei financiare să-l înlocuiască pe Lochridge ca pilot.

„M-a speriat faptul voia să fiu pilot șef, deoarece experiența mea este în contabilitate”, a spus ea pentru New Yorker.

Ea a adăugat că „nu a mai avut încredere” în Rush, așa că a demisionat imediat ce și-a găsit un nou loc de muncă.

Fosta directoare a adăugat că unii dintre inginerii OceanGate erau adolescenți când lucrau pentru companie, în timp ce alții aveau doar de douăzeci de ani, a relatat New Yorker. Unii dintre ingineri erau plătiți și cu 15 dolari pe oră la un moment dat, a mai spus ea.

Submersibilul Titan a făcut implozie pe 18 iunie. A pierdut contactul cu nava-mamă la o oră și jumătate după începerea scufundării către epava Titanicului, la aproape 4.000 de metri adâncime, cu cinci persoane la bord, inclusiv Rush.

La o asemenea adâncime, cel mai probabil Titan a făcut implozie cu o forță atât de mare încât pasagerii au murit pe loc.

Un fost consultant OceanGate a spus că submersibilul Titan a încercat să se ridice la suprafață înainte să facă implozie, indicând că cei aflați la bord erau conștienți că există o problemă, informează Insider.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A murit Bernard Hill, actorul cunoscut pentru rolurile din „Titanic” şi „Stăpânul Inelelor”

Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru o sumă record. Cine era John Jacob Astor

Cel puţin cinci migranți au murit încercând să traverseze Canalul Mânecii, în timp ce la Londra se vota controversatul proiect Rwanda

Un supraviețuitor de pe Titanic povestește cum a fost salvat de la îngheț chiar de femeia pe care o ajutase să urce în barca de salvare

Partenerii noștri