Live

Student american, închis pentru 9 luni într-o închisoare din Japonia după ce a spart o lampă într-un bar

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Un tânăr din California aflat la studii în străinătate și-a petrecut ultimele 9 luni într-o închisoare din Japonia, după o altercație cu poliția și după ce a spart din greșeală o lampă într-un bar. Bărbatul consumase băuturi alcoolice, scrie Newsweek.

Familia lui Julian Adame roagă acum autoritățile japoneze să-l elibereze pe tânăr. Adame, student la Universitatea din Redlands, călătorea pe cont propriu după ce terminase un program de studii în străinătate, atunci când s-a întâmplat incidentul.

Mama tânărului, Leah Smith, a aflat de situația fiului ei după ce acesta nu a mai ajuns în Thailanda, unde urma să se întâlnească cu un prieten și să-și continue călătoria. Când a aflat, prietenului lui Julian și-a schimbat planurile și a mers în Japonia, pentru a-l vizita pe tânărul încarcerat la Centrul de detenție din Tokyo.

„Nu mai rezist, Vreau pur și simplu să se întoarcă acasă. Este ridicol, nu este un criminal”, a spus mama băiatului.

Potrivit oficialilor Departamentului de Stat din SUA, aflați în Japonia, Adame a început să aibă probleme cu autoritățile nipone după o noapte de petrecut prin baruri.

Mama tânărului, pe de altă parte, susține că fiul ei nu își mai amintește o parte dintre evenimentele care au avut loc în acea noapte. Se pare că acesta s-a trezit într-un bar și nu își mai amintește cum a ajuns acolo. Polițiștii i-au spus că ar fi spart o lampă și că trebuie să plătească 1.000 de dolari. Tânărul s-ar fi speriat și ar fi încercat să fugă. Iar atunci când unul dintre politiști a încercat să-l rețină, l-ar fi lovit accidental în față.

Tânărul este acum dispus să pledeze vinovat pentru obstrucționarea justiției și să plătească o amendă.

Potrivit mamei lui, tânărul a petrecut atât de mult timp după gratii, pentru că data la care trebuia să apară în fața judecătorilor a tot fost amânată.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Măsuri „made in Japan”: de ce nu au voie angajatele să poarte ochelari de vedere la locul de muncă

Mită electorală la standarde japoneze: crabi și lăptișor de matcă, oferiți de un ministru alegătorilor

MAI: Unul din 5 condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoare cu executare se află încă în libertate

Bărbatul care l-a amenințat pe prințul Harry cu moartea, pentru că s-a căsătorit cu „metisa” Meghan, condamnat la închisoare

Partenerii noștri