Live

Ambasadorul britanic în SUA, numit de Trump „un tip foarte prost”, a demisionat

Data actualizării: Data publicării:
Kim Darroch, ambasadorul Marii Britanii la Washington Foto: Guliver/Getty Images

Kim Darroch, ambasadorul Regatului Unit în Statele Unite, aflat în mijlocul unei controverse și dispute cu Donald Trump, a demisionat miercuri, potrivit The Guardian.

Kim Darroch a demisionat din funcția de ambasador al Regatului Unit în Statele Unite, menționând că în contextul actual „nu mai poate continua în această funcție”. Prim-ministrul Theresa May l-a lăudat pe Darroch în Camera Comunelor după demisia acestuia: „Îi datorăm lui Kim Darroch multă recunoștință. Sper să reflectăm (n.r. - Camera Comunelor) asupra importanței apărării valorilor și principiilor noastre, mai ales atunci când ele sunt puse sub semnul întrebării”.

Ambasadorul britanic afirma, conform unor documente diplomatice confidențiale publicate în presa britanică, că actualul președinte al Statelor Unite este „inept”, „disfuncțional” și „incompetent”.

„Chiar nu credem că această administraţie va deveni în mod substanţial mai normală; mai puţin disfuncţională; mai puţin imprevizibilă; mai puţin divizată în facţiuni; mai puţin stângace din punct de vedere diplomatic şi ineptă”, afirma Darroch într-o notă confidenţială.

În replică, președintele american a spus despre ambasadorul britanic că este „un tip foarte prost” și că administrația sa nu va mai purta discuții cu acesta.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Una dintre cele mai frumoase femei din România, spectacol în Giulești după Rapid - Universitatea Craiova: ”Siuuuu”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Biden îl ironizează pe Trump la cina corespondenților de la Casa Albă: Sunt un bărbat matur, într-o cursă împotriva unui copil de 6 ani

Posibilul vicepreședinte al lui Trump a recunoscut că și-a ucis câinele: „L-am urât”

Victoria lui Trump, risc existențial pentru unitatea Europei. Cum ar putea fi dezbinată UE dacă magnatul revine la Casa Albă (Politico)

Alegerile din SUA, cel mai urmărit eveniment electoral în 2024. „Guvernul a fost conceput ineficient și să aibă conflicte interne”

Partenerii noștri