Live

Compania Uber, acuzată de discriminare în SUA

Data publicării:
Compania Uber, acuzată de discriminare în SUA. Foto: GettyImages

Departamentul de Justiţie din SUA dă în judecată compania Uber din cauza creşterii tarifelor pentru persoanele cu dizabilităţi, potrivit Mediafax.

Departamentul de Justiţie din SUA a dat în judecată miercuri serviciul de ride-sharing Uber din cauza creşterii tarifelor la persoanele cu dizabilităţi şi a cerut o instanţă federală pentru a-i cere companiei să respecte o lege federală care protejează persoanele cu dizabilităţi de discriminare, informează Reuters.

Departamentul de Justiţie susţine că politica Uber discriminează persoanele cu dizabilităţi şi încalcă legea când vine vorba de nevăzători sau de cei care folosesc scaune cu rotile, pentru că au nevoie de mai mult de două minute pentru a se urca într-o maşină Uber.

„Persoanele cu dizabilităţi merită acces egal, inclusiv la serviciile de transport privat furnizate de companii precum Uber", a declarat procurorul Kristen Claude.

Departamentul solicită modificarea politicii privind taxele de aşteptare şi plătirea daunelor celor care au avut parte de taxe ilegale.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Plângere la CNCD împotriva premierului Marcel Ciolacu. Este acuzat de „discriminarea moldovenilor”

CNCD acuză Ministerul Educaţiei de discriminare pentru propunerea privind acordarea burselor doar elevilor din învăţământul de stat

Francezii nu vor mai putea fi discriminați la locul de muncă după coafură. Persoanele cu tunsori afro și dreaduri, protejate de lege

Uber trebuie să le plătească taximetriștilor din Australia 164 de milioane de euro pentru că le-a provocat pierderi

Partenerii noștri