Compania Uber, acuzată de discriminare în SUA

Data publicării:
Telefon cu eplicație UBER
Compania Uber, acuzată de discriminare în SUA. Foto: GettyImages

Departamentul de Justiţie din SUA dă în judecată compania Uber din cauza creşterii tarifelor pentru persoanele cu dizabilităţi, potrivit Mediafax.

Departamentul de Justiţie din SUA a dat în judecată miercuri serviciul de ride-sharing Uber din cauza creşterii tarifelor la persoanele cu dizabilităţi şi a cerut o instanţă federală pentru a-i cere companiei să respecte o lege federală care protejează persoanele cu dizabilităţi de discriminare, informează Reuters.

Departamentul de Justiţie susţine că politica Uber discriminează persoanele cu dizabilităţi şi încalcă legea când vine vorba de nevăzători sau de cei care folosesc scaune cu rotile, pentru că au nevoie de mai mult de două minute pentru a se urca într-o maşină Uber.

„Persoanele cu dizabilităţi merită acces egal, inclusiv la serviciile de transport privat furnizate de companii precum Uber", a declarat procurorul Kristen Claude.

Departamentul solicită modificarea politicii privind taxele de aşteptare şi plătirea daunelor celor care au avut parte de taxe ilegale.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri