Live

Cazul bărbatului de culoare legat cu o sfoară şi purtat de ofiţeri de poliţie prin oraş. Ce s-a întâmplat cu poliţiştii

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Captură Twitter

Cei doi ofiţeri de poliţie din SUA care au ales o metodă scandaloasă de a duce un bărbat reţinut la secţie, purtându-l legat cu o sfoară prin oraş între doi cai, nu vor fi investigaţi pentru fapta lor, relatează CNN.

Autorităţile din Galveston Texas au cerut o investigaţie specială în ce priveşte arestul lui Donald Neely, în vârstă de 43 de ani, după ce mai multe imagini cu el fiind purtat prin oraş legat cu o sfoară au circulat pe Internet.

Biroul de presă al Departamentului pentru Siguranţă Publică din Texas a anunţat că agenţia şi-a finalizat investigaţia şi că a fost luată decizia de a nu începe investigaţia împotriva ofiţerilor de poliţie.

Neely fusese arestat pentru că intrase pe un teren care era proprietate privată, conform poliţiei. Avocatul bărbatului spune că acesta suferă de o boală psihică şi că este om al străzii de 7 ani. Poliţia din Galveston şi-a cerut, însă, scuze pentru „percepţia negativă asupra acţiunilor poliţiştilor” dar şi că vor renunţa la această metodă de a transporta reţinuţi.

Membrii ai comunităţii sunt revoltaţi de imaginile cu bărbatul purtat cu o sfoară şi de ceea ce reprezintă ele. Adrienne Bell, candidată pentru un loc în Congresul american spune că îi este greu să înţeleagă de ce ofiţerii de poliţie s-au gândit că e o idee bună să-l lege pe bărbatul care deja era încătuşat şi mergea între doi bărbaţi călare înarmaţi.

Editor: Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA îşi îndeamnă aliaţii să furnizeze Ucrainei sisteme antiaeriene Patriot. România, printre țările care dețin astfel de sisteme

Rusia susține că a doborât șase rachete americane de tip ATACMS. Ar fi fost interceptate deasupra Crimeei ocupate

OMS avertizează: Există riscul ca gripa aviară să se răspândească la vacile din afara Statelor Unite

Român aflat pe lista Most Wanted, prins în Italia. El e fiul autorului "jafului secolului" și e acuzat că a păgubit americani din Miami

Partenerii noștri