Live

Incendiul uriaș din Arizona, din aprilie 2017, a fost declanșat de un bărbat care voia să le dezvăluie prietenilor sexul viitorului copil

Data publicării:

Un filmuleţ dat publicităţii recent arată momentul în care isprava pusă la cale la o petrecere de un viitor tată, dornic să le dezvăluie invitaţilor ce sex va avea copilul său, a declanşat un incendiu gigantic care a cuprins Arizona anul trecut, informează joi Agerpres, care citează CBS şi AFP.



Incidentul a survenit în timpul unei aşa-numite "gender revealing party" - o petrecere organizată de viitorii părinţi pentru a le dezvălui apropiaţilor ce sex va avea copilul - din ce în ce mai populare în rândul americanilor. Pentru a le da această veste, viitorii părinţi apelează de obicei la un tort cu o glazură în culori neutre, dar cu conţinut colorat, bleu în cazul băieţeilor şi roz în cazul fetiţelor.

Prea convenţional însă pentru Dennis Dickey (37 de ani), un grănicer care a venit cu ideea originală de a trage într-o ţintă de mari dimensiuni, pe care fuseseră inscripţionate cuvintele "băiat" şi "fată", care explodând, a eliberat în aer un nor de pudră de culoare albastră.

O singură problemă însă: ţinta artizanală conţinea Tannerite, un produs legal, însă puternic explozibil, a cărui detonare a aprins imediat ierburile uscate şi înalte de pe câmpul unde fusese plasat dispozitivul.


                          

Incendiul, denumit ulterior "Sawmill Fire", a distrus aproape 20.000 de hectare din Green Valley (sudul Arizonei) în aprilie 2017 şi nu a fost plasat sub control complet decât după o săptămână de luptă cu flăcările.
                
Dennis Dickey a fost condamnat în septembrie la plata unor daune de circa 8,2 milioane de dolari şi la cinci ani cu eliberare condiţionată.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Val de căldură extremă în Australia. Temperaturile vor ajunge și la 47 de grade Celsius

NYT: Pompierii români, eroi în Grecia. Localnicii îi laudă: „Sunt niște mașini. Chiar nu le este frică, suntem norocoși că sunt aici”

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Portugalia: Pericol major de incendii de vegetație în mai multe regiuni

Arde Canada: Zeci de mii de oameni au primit ordin de evacuare din calea incendiilor uriașe

Partenerii noștri