Live

Președintele Chinei l-a sunat pe Donald Trump. Beijingul și Washingtonul oferă versiuni diferite asupra conținutului convorbirii

Data publicării:

Preşedintele chinez Xi Jinping i-a comunicat vineri omologului său american Donald Trump că observaţiile şi iniţiativele americane referitoare la Taiwan, Hong Kong, Xinjiang şi Tibet afectează relaţiile dintre cele două ţări și constituie un amestec în treburile interne, a anunţat agenţia Xinhua. Donald Trump susține însă că a avut o discuție „foarte bună” cu omologul său chinez.

Într-o convorbire telefonică cu Donald Trump, Xi Jinping a subliniat că „atitudinea Statelor Unite a constituit o ingerinţă în afacerile interne chineze şi a adus atingere intereselor Chinei, în detrimentul încrederii comune şi a cooperării bilaterale”, a scris agenția guvernamentală de presă din China. Liderul de la Beijing şi-a exprimat speranţa că SUA vor acorda în viitor „o mare importanţă îngrijorărilor Chinei”.

În schimb, preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri, pe Twitter, că a avut „o discuţie foarte bună” cu omologul său chinez. „Am avut o discuţie foarte bună cu preşedintele chinez Xi cu privire la uriaşul nostru acord comercial”, a scris preşedintele SUA. „Am discutat de asemenea despre Coreea de Nord, dosar asupra căruia lucrăm împreună cu China, şi despre Hong Kong (progres!)”, a adăugat Trump fără a furniza detalii suplimentare.

sursa: Agerpres

Editare web: Luana Păvălucă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

Partenerii noștri