Live

Primul deținut executat în Statele Unite după ce obținuse o amânare din cauza pandemiei

Data publicării:
Foto: Getty Images

Un bărbat condamnat pentru o triplă crimă deosebit de violentă a fost executat miercuri în statul american Texas, fiind primul deținut care a obţinut o amânare din cauza pandemiei.

John Hummel, 45 de ani, a fost executat prin injecţie letală în penitenciarul Huntsville, iar decesul a fost pronunţat la ora locală 18:49.

În 2009, el şi-a înjunghiat soţia însărcinată şi tatăl vitreg, apoi a omorât-o în bătaie cu o bâtă de baseball pe fiica sa de cinci ani după care a dat foc locuinţei lor din Fort Worth, în sudul SUA, potrivit Agerpres, care preia AFP.

Potrivit procurorilor, el intenţiona să-şi refacă viaţa cu o altă femeie.

Inculpatul ar fi trebuit să fie executat pe 17 martie 2020, dar o curte de apel a respins termenul in extremis „având în vedere criza sanitară”. Judecătorii au subliniat că o execuţie necesită „resurse enorme”, zeci de gardieni, avocaţi, martori etc., existând riscul răspândirii COVID -19. După acest proces, toate execuţiile au fost suspendate luni de zile în restul ţării.

Texas, statul american care aplică cel mai mult pedeapsă capitală, a reluat execuţiile pe 19 mai pentru a-l executa pe Quintin Jones, un afro-american care şi-a ucis bunica.

De la începutul anului, cu excepţia Texasului, doar guvernul federal a efectuat trei execuţii, chiar înainte de plecarea preşedintelui republican Donald Trump de la Casa Albă. 

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cea mai în formă jucătoare din lume, un car de nervi în meciul cu Jaqueline Cristian: ”Vino aici! Mai mult respect” VIDEO

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Una dintre cele mai bogate femei din Asia a fost condamnată la moarte. Avea peste 4 miliarde de dolari ascunși în subsolul casei

Oficialii ruși din anturajul lui Putin cer pedeapsa cu moartea pentru teroriști, după atacul de la Moscova

Prima execuţie în Georgia, din ultimii 4 ani: Willie James Pye a fost condamnat la moarte după ce și-a violat și ucis fosta iubită

Un bărbat din China şi concubina sa, executaţi pentru că au aruncat doi bebeluşi de la etajul 15. Ce i-a motivat să comită crima

Partenerii noștri