Live

SUA: Statul New York adoptă o serie de măsuri împotriva violenţelor poliţiei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

Statul New York a adoptat vineri o serie de legi destinate să pună capăt violenţelor poliţiei împotriva minorităţii de culoare, ilustrând impactul protestelor care au zguduit Statele Unite de la moartea lui George Floyd, relatează AFP, citată de Agerpres.

Guvernatorul democrat Andrew Cuomo a semnat oficial 10 texte votate săptămâna aceasta de cele două camere ale Parlamentului din statul New York.

Printre aceste măsuri figurează o lege care interzice recurgerea la acte de strangulare de către oamenii legii, lege dată în memoria lui Eric Garner, un bărbat de culoare asfixiat de poliţia din New York în 2014, şi anularea unei clauze care protejează poliţiştii acuzaţi de ''gafe''.

Această clauză prevede că orice document referitor la evaluarea profesională a poliţiştilor, inclusiv măsurile disciplinare la care aceştia au fost supuşi, este ''confidenţial'' şi nu poate fi divulgat decât la ordinul unui judecător.

Acum, publicul - inclusiv jurnaliştii - vor putea avea acces, folosind legile americane privind libertatea de informare.

După moartea lui George Floyd, poliţia din Minneapolis a dezvăluit că agentul Derek Chauvin, care l-a asfixiat apăsând cu genunchiul pe gâtul acestuia pe 25 mai, avea 18 plângeri de abuz în aproape 20 ani. Detaliile acestor plângeri nu au fost dezvăluite.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Tragedie! Un campion a anunțat că fiul său în vârstă de 15 luni a murit: ”Prietenul meu e fără viață. Vă rog, ajutați-mă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată

NYT: Trump va fi protejat de Secret Service și dacă ajunge în închisoare. Oficialii din servicii au discutat despre acest scenariu

Cresc tensiunile la protestele pro-palestiniene de la universitățile de top americane. 130 de persoane au fost arestate la NYU

Ce a spus primul martor din procesul penal al lui Trump. Fostul președinte acuză că e persecutat politic cu „procesele lui Biden”

Partenerii noștri