Live

Un camion a intrat în mulțime la o paradă LGBT din Florida. Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit grav

Data publicării:
Un camion a intrat în mulțime la o paradă LGBT din Florida. Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit grav. Foto: Profimedia

Un bărbat a murit, iar altul a fost rănit după ce un camion a intrat în mulțime la o paradă LGBT din sudul Floridei. Șoferul camionului a fost reținut de poliție. 

Poliția l-a reținut pe șoferul de camion care a intrat în mulțime, la parada LGBT din Fort Lauderdale, a declarat primarul Dean Trantalis pentru postul de televiziune din Miami WSVN, citat de Reuters și Mediafax.

Intenția șoferului rămâne necunoscută, au spus polițiștii, dar Trantalis a descris accidentul ca pe un atac deliberat asupra comunității LGBT.

Raportul arată că șoferul a acționat de parcă ar fi făcut parte din paradă, dar la un moment dat a accelerat brusc.

This handout video grab courtesy of @pinto_spears shows police officers and others assisting two people laying on the ground after being hit by a pickup truck during a Pride parade in Wilton Manors, near Fort Lauderdale, Florida on June 19, 2021. The driver of a pickup truck slammed into a crowd gathering for a Pride parade Saturday in south Florida, killing at least one man, US media reports said. It was not immediately clear if this was a deliberate assault. The incident happened at the start of the LGBTQ parade in the town of Wilton Manors near Ft. Lauderdale. The driver was later taken into custody.,Image: 616737105, License: Rights-managed, Restrictions: RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Twitter account @pinto_spears " - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS, Model Release: no, Credit line: Profimedia

„Ancheta asupra acestui incident este în lucru, analizăm și evaluăm toate posibilitățile", a declarat într-un comunicat detectivul de poliție Fort Lauderdale, Ali Adamson, adăugând că poliția lucrează la acest caz cu Biroul Federal de Investigații.

Victimele, doi bărbați, au fost transportați la un centru medical local, unde unul a fost declarat decedat, iar celălalt este rănit grav.

Din cauza evenimentuluii, parada Stonewall Pride Parade a fost anulată, dar evenimentele festivalului vor continua, a potrivit anunțului Departamentului de Poliție Wilton Manors făcut pe Twitter.

Reprezentantul democratic Debbie Wasserman Schultz, aflată în paradă, a scris pe Twitter că este în siguranță, deși a fost „profund zguduită și devastată că s-a pierdut o viață, iar alții au fost grav răniți”.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Un bărbat își desface o bere, pentru că „e rece”, în momentul în care polițiștii stau cu arma ațintită spre el

Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol autorul care nu a fost niciodată suspect în caz

O casă din Florida a fost lovită de gunoi spațial care i-a distrus acoperișul și a trecut prin două etaje: „Aproape mi-a lovit fiul”

O femeie dispărută de-acasă a fost găsită după 3 zile încuiată într-un container și spune că nu știe cum a ajuns acolo

Partenerii noștri