Live

Sute de oameni la înmormântarea bloggerului militar rus Tatarski. Toți au fost strict controlați. A participat și Prigojin

Data publicării:
Sute de oameni la înmormântarea bloggerului militar rus Tatarski. Toți au fost strict controlați. Foto: Profimedia

Câteva sute de persoane, inclusiv liderul grupului de merceari Wagner, Evgheni Prigojin, s-au strâns sâmbătă la Moscova pentru înmormântarea lui Maxim Fomin, un blogger militar celebru, cunoscut sub pseudonimul Vladlen Tatarski, care sprijinea invazia rusă în Ucraina şi care a fost ucis recent într-un atac cu bombă.

FB: Tatarski a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Potrivit jurnaliştilor AFP la faţa locului, sute de oameni au mers la cimitirul Troekurovski din vestul capitalei ruse unde s-au adunat la sicriul lui Fomin înainte de înmormântarea acestuia, relatează Agerpres.

La faţa locului a fost desfăşurată o importantă forţă de poliţie cu un control minuţios al persoanelor care se deplasau la cimitir. Mulţi dintre ei purtau haine cu un Z sau un V, semne ale sprijinului lor pentru ofensiva din Ucraina.

Duminica trecută, Tatarski a fost ucis într-un atac cu bombă într-o cafenea din Sankt Petersburg aparţinând liderului grupului paramilitar Wagner.

Moscova a acuzat Kievul şi „agenţi” ai opozantului rus Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, că au fost implicaţi în asasinat. Ucraina, la rândul ei, a afirmat că este vorba de o reglare de conturi în cercurile care susţin ofensiva din Rusia.

„Vladlen Tatarski va rămâne cu noi, vocea lui va continua să răsune”, a declarat sâmbătă Prigojin din cimitir, citat de agenţia de presă rusă RIA Novosti.

Originar din Donbas, Maxim Fomin a fost unul dintre cei mai cunoscuţi bloggeri militari pro-Kremlin, cu peste 500.000 de abonaţi pe Telegram. Influenţa acestor activişti care difuzează reportaje cu armata rusă în Ucraina şi îşi împărtăşesc analizele a crescut brusc de la începutul ofensivei, în februarie 2022.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa a dat instrucţiuni despre cum doreşte să fie oficiată înmormântarea lui

Patriarhul Neofit va fi înmormântat sâmbătă la Sofia. Credincioșii bulgari îi aduc un ultim omagiu

„Cum fac oamenii”. Elefanţii asiatici îşi îngroapă puii morţi și plâng după ei (studiu)

BBC: Cum s-a văzut de la Moscova înmormântarea lui Navalnîi și ce spune asta despre Rusia de azi

Partenerii noștri