Live

Talibanii anunță o „amnistie generală” pentru toți funcționarii publici

Data actualizării: Data publicării:
Imagini cu talibani pe străzile din Kabul, după ce capitala Afganistanului a intrat sub controlul lor. Foto: Profimedia

Talibanii au anunţat o amnistie generală pentru toţi funcţionarii publici, cerându-le să se întoarcă la muncă, la două zile după ce au preluat puterea în Afganistan în urma unei ofensive-fulger, informează AFP.

„O amnistie generală a fost declarată pentru toţi (...), deci ar trebui să vă reluaţi cu deplină încredere rutina zilnică”, au declarat talibanii într-un comunicat.

În decurs de zece zile, mişcarea islamistă radicală, care a lansat o ofensivă în luna mai odată cu începerea retragerii trupelor străine, a preluat controlul aproape în întregime asupra Afganistanului, informează Agerpres.

Talibanii au impus o versiune ultra-strictă a legii islamice în perioada în care s-au mai aflat la putere în Afganistan (1996 - 2001). În 2001, ei au fost înlăturaţi după invazia unei coaliţii internaţionale conduse de Statele Unite.

Mai multe guverne din regiune au reacţionat la vestea preluării controlului asupra capitalei afgane Kabul.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CNN: O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului

Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”

ISIS a pus ochii pe Europa și SUA, după masacrul de la Moscova. „Furtuna perfectă” care amenință Jocurile Olimpice de la Paris

Nouă copii au murit în Afganistan, în urma exploziei unei mine sovietice cu care se jucau

Partenerii noștri