Live

Trei moldoveni și doi kurzi sirieni au fost arestați în Bulgaria, în ancheta atentatului de la Istanbul

Data publicării:
6 morți și 81 de răniți în atacul cu bombă de la Istanbul. Foto: Profimedia

Procurorii bulgari au pus sub acuzare cinci persoane în legătură cu atentatul de săptămâna trecută din centrul Istanbulului, soldat cu 6 morți. Este vorba despre 3 moldoveni și doi sirieni kurzi, acuzați de sprijinirea actelor teroriste, a anunțat sâmbătă procurorul general al Bulagiei, Ivan Gheșev, citat de Reuters.

Cei 5 au fost reținuți de forțele speciale de poliție bulgare la începutul acestei săptămâni, în urma investigațiilor și a cooperării strânse cu procurorii din Turcia, a adăugat procurorul.

„Cinci persoane au fost puse sub acuzare. Acuzațiile sunt de două tipuri: pentru sprijinirea actelor teroriste dintr-o altă țară, și anume atacul de la Istanbul, și pentru trafic de persoane”, a spus Gheșev.

„Acești oameni au fost implicați în principal în traficul de persoane pe la granița (cu Turcia) și în contrabandă”, a spus el.

Siika Mileva, purtătoarea de cuvânt a Parchetului General, a explicat că cei 5 au ajutat o persoană, care este cel mai probabil autorul atacului de la Istanbul, să plece de pe teritoriul Turciei, potrivit Novinite.

Procurorii vor cere arestarea preventivă pentru 4 suspecți. Pentru a cincea persoană, o femeie, va fi căutată o altă opțiune, din cauza stării ei de sănătate, a mai spus procurorul.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viaţa lui Robert Fico nu mai este în pericol după atac, anunţă vicepremierul slovac Robert Kalinak

Atacatorul lui Robert Fico a fost plasat în arest preventiv de tribunal

Robert Fico este în stare stabilă, dar gravă. Premierul slovac nu va fi încă transferat la Bratislava

Bulgaria nu îndeplinește condițiile pentru aderarea la zona euro

Partenerii noștri