Live

Donald Trump vrea ca avioanele Air Force One să fie mai explicit „patriotice”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Avioanele Air Force One vor primi o nouă înfăţişare – modelul în culori albastru deschis-alb va fi schimbat cu unul care să fie mai „explicit patriotic”, conform unor planuri ale preşedintelui american Donald Trump, relatează CNN.

Donald Trump a declarat într-un interviu televizat că îşi doreşte ca aeronavele să fie vopsite în roşu, alb şi albastru, iar pe coada acestora să fie pictat steagul Statelor Unite.

O schimbare a înfăţişării Air Force One nu a mai avut loc de când John F. Kennedy se afla în funcţia de preşedinte al Statelor Unite. Modelul actual a fost introdus grație unui design realizat de Raymond Loewy în 1962.

Nu este cert dacă și când se va produce schimbarea preconizată de vopsire a aeronavei prezidenţiale. Trump are nevoie de sprijinul Congresului pentru a face aceste schimbări, iar adversarii săi democraţi din legislativ nu par dispuşi să-i facă pe plac preşedintelui american.

În februarie 2018, Casa Albă a anunţat că a semnat un acord cu Boeing pentru dezvoltarea de două noi aeronave Air Force One. Preşedintele Trump a cerut ca avioanele să fie gata până în 2021, la începutul unui potenţial al doilea mandat al său, mai devreme cu trei ani decât planul iniţial care prevedea o dată de intrare în funcţiune în 2024.

Trump a spus însă că preconizează ca de schimbările de înfăţişare pentru aeronave să beneficieze „alţi preşedinţi”.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A cheltuit 150.000 de euro pe operații estetice pentru a arăta ”ca o papușă”, dar a ajuns ”un extraterestru”! Ce a ieșit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De Niro îl atacă din nou pe Trump: „E un monstru. Nu cred că americanii înţeleg cât de periculos va fi dacă va ajunge iar preşedinte”

Biden îl ironizează pe Trump pentru datoriile adunate în urma proceselor: „Îmi pare rău, Don, nu te pot ajuta”

„Vor distruge ţara. Nu avem de ales”. Trump amenință că va face cea mai mare deportare de migranți dacă va câștiga alegerile 

Ce va face Trump dacă ajunge iar la Casa Albă. Acesta și-a publicat ideile în revista Time: „De ce ar trebui noi să apărăm pe oricine?”

Partenerii noștri