Live

Tulpina britanică a coronavirusului descoperită la un motan de 8 ani, în Italia. Este primul caz de acest fel

Data publicării:
Motan infectat cu tulpina britanică FOTO: Getty Images

Un motan de 8 ani din Novara, regiunea Piemont, Italia, s-a infectat cu tulpina britanică a coronavirusului, fiind primul caz de acest fel.

Tulpina a fost identificată în urma testelor de laborator, potrivit ANSA.

Simptomele respiratorii la felină au apărut la aproximativ zece zile de la debutul bolii și de la izolarea în casă a stăpânilor ei.

Motanul, la fel ca stăpânii săi, este acum în curs de vindecare.

Boala pisicii nu trebuie să genereze alarme. Din cauza bolii stăpânilor lor, animalele de companie trăiesc în medii cu încărcare virală puternică. Prin urmare, este de așteptat ca și animalele să ia virusul, însă nu există dovezi științifice potrivit cărora ar juca vreun rol în răspândirea bolii”, a spus Bartolomeo Griglio, responsabil medical din regiunea Piemont.

Organizația Mondială a Sănătății a repetat de mai multe ori că boala la animalele de companie nu trebuie considerată ca o sursă de contaminare, ci ca un posibil vehicul. Cu alte cuvinte, nu există dovezi cu privire la transmiterea virusului de la animal la om, însă contrariul se poate întâmpla.

Organizațiile internaționale care s-au ocupat de acest subiect recomandă menținerea măsurilor de igienă de bază: spălarea mâinilor înainte și după contactul cu animalele sau după contactul cu lucrurile acestora”, a adăugat Bartolomeo Griglio.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În Vietnam a fost descoperită o variantă foarte contagioasă a virusului SARS-CoV-2, care combină tulpina indiană cu cea britanică

Varianta britanică a coronavirusului este cu 45% mai contagioasă. Câți oameni infectează tulpina britanică față de cea originală

INSP: 863 de cazuri cu noile variante ale coronavirusului, confirmate în România. Cele mai multe sunt cu tulpina britanică

Tulpina britanică în România: 92 de cazuri de infectare din 92 de probe noi secvențiate

Partenerii noștri