Live

Turcia cere la schimb „progrese concrete” în aderarea sa la UE după ce a deblocat intrarea în NATO a Suediei

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Turcia vrea ca UE să facă progrese concrete în chestiuni precum călătoriile fără viză și închiderea unor capitole din negocierile de aderare, după ce a deblocat aderarea Suediei la NATO, a declarat, marți, pentru Reuters, un oficial turc de rang înalt.

Occidentul trebuie, de asemenea, să acorde susţinere Turciei în necesităţile sale financiare, a adăugat sursa citată, conform Agerpres.

În acelaşi timp, potrivit acestuia, Turcia va dezvolta o relaţie „rezonabilă” cu Statele Unite şi se aşteaptă la rezolvarea promptă a unor probleme, cu toate că este posibil ca nu toate problemele să se rezolve, a mai spus el.

Oficialul citat a asigurat, totodată, că Turcia nu îşi va deteriora relaţiile cu regimul criminal de la Kremlin, în paralel cu re-apropierea sa de Occident.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a dat acordul să sprijine aderarea Suediei la NATO, pe care o blochează de peste un an, a anunţat, luni, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, salutând „o zi istorică”.

Citiți și: După ce a blocat aderarea Suediei peste un an, Ungaria spune, după anunțul Turciei, că ea este „doar o chestiune tehnică”

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Erdogan confirmă în prezenţa premierului grec transformarea bisericii ortodoxe Chora din Istanbul în moschee. „Rămâne deschisă tuturor”

Suedia este deschisă desfășurării de arme nucleare pe teritoriul său

Scandal politic uriaș la Eurovision, înainte de finală. Reprezentanta Israelului a fost huiduită iar Olanda a fost exclusă

Proteste la Malmo, înainte de a doua semifinală Eurovision 2024. Greta Thunberg s-a alăturat miilor de demonstranți pro-palestinieni

Partenerii noștri