Turcia cere la schimb „progrese concrete” în aderarea sa la UE după ce a deblocat intrarea în NATO a Suediei

Data actualizării: Data publicării:
steagurile Suediei și ale Turciei pe un zid stacojit
Foto: Profimedia Images

Turcia vrea ca UE să facă progrese concrete în chestiuni precum călătoriile fără viză și închiderea unor capitole din negocierile de aderare, după ce a deblocat aderarea Suediei la NATO, a declarat, marți, pentru Reuters, un oficial turc de rang înalt.

Occidentul trebuie, de asemenea, să acorde susţinere Turciei în necesităţile sale financiare, a adăugat sursa citată, conform Agerpres.

În acelaşi timp, potrivit acestuia, Turcia va dezvolta o relaţie „rezonabilă” cu Statele Unite şi se aşteaptă la rezolvarea promptă a unor probleme, cu toate că este posibil ca nu toate problemele să se rezolve, a mai spus el.

Oficialul citat a asigurat, totodată, că Turcia nu îşi va deteriora relaţiile cu regimul criminal de la Kremlin, în paralel cu re-apropierea sa de Occident.

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, şi-a dat acordul să sprijine aderarea Suediei la NATO, pe care o blochează de peste un an, a anunţat, luni, secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, salutând „o zi istorică”.

Citiți și: După ce a blocat aderarea Suediei peste un an, Ungaria spune, după anunțul Turciei, că ea este „doar o chestiune tehnică”

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri