După ce a blocat aderarea Suediei peste un an, Ungaria spune, după anunțul Turciei, că ea este „doar o chestiune tehnică”

Data publicării:
Ungaria ratifica aderarea Suediei la NATO, daca si Turcia face acelasi lucru
Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto. Foto: Profimedia Images

Ungaria, cealaltă țară care a refuzat până acum ratificarea aderării Suediei la NATO fără să ofere un motiv clar, mergând în urma Turciei lui Erdogan, spune că încheierea procesului este „doar o chestiune tehnică”.

„Guvernul susţine aderarea Suediei la Alianţa Nord-Atlantică şi de aceea am trimis o propunere relevantă către parlament în urmă cu câteva luni. (...) Încheierea procesului de ratificare este, acum, doar o chestiune tehnică”, a scris şeful diplomaţiei ungare pe contul său de Facebook, înainte de a pleca spre Vilnius, unde va participa la summitul NATO din 11 şi 12 iulie.

Anunțul diplomației ungare vine după anunțul lui Erdogan că nu va mai bloca aderarea Suediei. În urmă cu câteva luni, cele două țări au acceptat, tot în succesiune similară, să accepte aderarea Finlandei.

Szijjarto a apreciat, totodată, că în afara aderării Suediei la NATO, un alt punct important pe agenda reuniunii îl va construi războiul din Ucraina.

„Poziţia Ungariei este clară: pacea trebuie încheiată în Ucraina cât mai curând posibil pentru a salva vieţi”, a mai scris şeful diplomaţiei ungare pe Facebook.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri