Live

Acordul pentru Brexit „este mort”. Miniștrii Theresei May iau în calcul un nou referendum

Data publicării:
FOTO: Shutterstock

Numeroşi miniştri din Guvernul britanic consideră că acordul Brexitului negociat de Theresa May cu Uniunea Eurpeană (UE) este mort, dezvăluie sâmbătă The Times, după ce premierul britanic nu a obţinut, la Bruxelles, ”asigurările” pe care s-a dus să le obţină, relatează Reuters.

Foto: GettyImages

Potrivit ziarului, principalii miniştri britanici discută diverse opţiuni - inclusiv organizarea unui nou referendum pe tema ieşirii Marii Britanii din UE, după cel organizat în 2016.

Un grup de miniştri - între care şi ministrul Finanţelor Philip Hammond - încearcă să privilegieze opţiunea unui al doilea referendum, în cazul în care celelalte opţiuni se epuizează, potrivit Times.

Însă alt grup de miniştri - în care se află miniştrii de Interne Sajid Javid şi Mediului Michael Gove - nu doresc o nouă consultare populară.

Tot potrivit ziarului, alţi miniştri de prim-plan, între care ministrul de Externe Jeremy Hunt, sunt dispuşi ca Marea Britanie să părăsească UE fără acord.

Theresa May, care a amânat la începutul săptămânii ratificarea acordului Brexitului în camera Comunelor, de frică să  nu-l piardă, a scăpat miercuri unei moţiuni de cenzură a deputaţilor conservatori.

Ea a încercat să obţină, la Consiliul European, la bruxelles, garanţii în măsură să o ajute să obţină ratifcarea în Camera Comunelor, a cărei dată nu a fost încă stabilită, dar care va avea loc cel mai târziu la 21 ianuarie.

Sursa: news.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Sunak nu vrea ca tinerii să poată locui în Marea Britanie fără permis de ședere ca înainte de Brexit și respinge propunerea CE

Tinerii sub 30 de ani ar putea locui în Marea Britanie fără permis de ședere, la fel ca înainte de Brexit

Wilders renunță la promisiunea de a scoate Olanda din UE înainte de alegerile europarlamentare

Lovită de Brexit și Covid, economia britanică intră în recesiune după doi ani de stagnare

Partenerii noștri