Live

Agenția Europeană a Medicamentelor spune că autorizarea vaccinurilor Covid-19 nu va fi afectată de atacul cibernetic

Data actualizării: Data publicării:
Sediul Agenției Europene pentru Medicamente. Foto: Profimedia Images

Agenția europeană de reglementare a medicamentelor, care analizează dacă vaccinurile Covid-19 pot fi folosite, rămâne “pe deplin funcțională” după atacul cibernetic de miercuri, a declarat șeful instituției, citat de Bloomberg.

Agenția Europeană a Medicamentelor (EMA), cu sediul în Amsterdam, și autoritățile, inclusiv poliția olandeză, investighează atacul, a spus, joi, directorul executiv Emer Cooke.

“Vă pot asigura că acest lucru nu va afecta programul pentru livrarea vaccinurilor și că suntem pe deplin funcționali”, a precizat Cooke pentru o comisie din Parlamentul European.

Pfizer a declarat, miercuri, că unele documente pe care le-a trimis către EMA privind vaccinul împotriva Covid-19, pe care compania l-a dezvoltat împreună cu BioNTech, au fost accesate într-un atac cibernatic asupra agenției. EMA a confirmat atacul fără a oferi detalii.

În afirmațiile de joi din cadrul comisiei de sănătate a Parlamentului European, Cooke a repetat că EMA vizează să-și acorde opinia până pe 29 decembrie în privința cererii Pfizer-BioNTech pentru autorizare comercială și că va face același lucru până pe 12 ianuarie în privința unei cereri depuse de Moderna.

“Acestea sunt, pentru moment, datele calendaristice pe care le-am setat pentru ședințe extraordinare ale comisiilor noastre științifice. Desigur, s-ar putea schimba”, a mai spus ea.

Cooke a mai afirmat că AstraZeneca și Johnson & Johnson probabil vor depune o aplicație la EMA pentru autorizarea comercială a propriilor vaccinuri Covid-19 în timpul primelor șase luni din 2021.

“Ne putem aștepta ca ambele dintre acestea – dacă totul merge bine – să le vedem în scurt timp și cu siguranță în prima jumătate sau chiar primul trimestru a anului 2021”, a declarat aceasta.

Editor : Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Val de fraude pe internet. Avertismentul Poliției Române: Au apărut „pachete infracţionale” online. Datele noastre sunt marfă pe net

Un expert din Ucraina avertizează: „Toate țările din Europa, inclusiv România, sunt țintele hackerilor ruși”

Geoană: Va fi jale cu atacurile rusești pe dezinformare, pe cibernetic, împotriva alegerilor, inclusiv în România

Rusia încearcă să saboteze căile ferate europene. Un ministru ceh spune că rușii au făcut mii de atacuri cibernetice

Partenerii noștri