Live

Bărbatul care l-a pălmuit pe Emmanuel Macron a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu executare, la doar 2 zile de la incident

Data publicării:
Emmanuel Macron, pălmuit în timpul unei vizite în regiunea Drome. Sursa: captură video

Damien Tarel, bărbatul care l-a pălmuit marți pe președintele francez Emmanuel Macron, în timpul unei vizite în regiunea Drome, din sud-estul țării, a fost condamnat la 4 luni de închisoare cu executare. Decizia instanței vine la doar două zile de la incident, relatează BFM TV.

Incidentul a avut loc în momentul în care președintele francez s-a apropiat de mulțiumea strânsă în spatele unui gard de protecție, pentru a da mâna cu oamenii. În acel moment, unul din oamenii care participau la eveniment, identificat apoi drept Damien Tarel, s-a repezit și l-a lovit pe Macron.

Gărzile de corp au intervenit imediat și l-au evacuat pe Macron. În același timp, l-au imobilizat pe Tarel.

Instanța l-a condamnat pe Tarel la un total de 18 luni, dintre care 4 cu executare și 14 cu suspendare.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani este un fan al săbiilor medievale și al artelor marțiale. Anterior, Tarel a declarat instanței din Valence, în sudul Franței, că este un simpatizant de dreapta care a acționat pentru că președintele a susținut tot ceea ce era putred în Franța, potrivit Reuters.

Tarel a condus un club local unde se practicau arte marțiale medievale europene, inclusiv lupte cu săbii, și a fondat un club de jocuri numit „Cavalerii Mesei Pătrate”.

Aurelien Laniece, un prieten de-ai lui Tarel, a declarat pentru Reuters că acesta este un om cumsecade, care își ajută vecinii și căruia îi place să-și împărtășească pasiunile.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Xi Jinping a ajuns duminică la Paris. Președintele chinez a revenit în Europa pentru prima dată din 2019

Un cunoscut oraș din Franța le interzice copiilor sub 13 ani să iasă singuri pe stradă noaptea. „La vârsta asta nu gândești prea mult”

Ministrul Apărării de la Roma critică afirmațiile lui Macron privind trupe în Ucraina: La un conflict, Italia ar avea de pierdut

Partenerii noștri