Carne de pui contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, în supermarketuri. Motivul
Un studiu făcut în Germania arată că jumătate din carnea de pui din supermarketuri este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice.
Ce s-a descoperit la analize
Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România
Când poate fi periculos postul negru
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii de Paște
Violențe în campusuri din SUA
Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese
Intervenție dramatică a mascaților
Medicul ucigaș, adus în România
O organizaţie de protecţie a consumatorilor a adunat 59 de probe din magazine precum Lidl, Real şi Penny şi le-a dus la un laborator universitar, unde au fost testate. 56% din mostre conţineau bacterii rezistente.
Iar o treime din ele aveau bacterii rezistente chiar şi la aşa numitele antibiotice de ultimă linie, cele foarte puternice şi folosite doar când nu mai există nicio altă variantă de tratament.
Carnea testată provenea de la cele mai mari patru abatoare din Germania. Un alt studiu, realizat recent tot în Germania, a descoperit bacterii rezistente la antibiotice în izvoare, râuri şi lacuri. Oamenii de ştiinţă cred, în ambele cazuri, de vină sunt fermele care folosesc excesiv medicamentele pentru a stimula creşterea animalelor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News