Carne de pui cu superbacterii, în magazinele britanice
Carnea de pui vândută în supermarketurile din Marea Britanie conţine bacterii rezistente la unele dintre cele mai puternice antibiotice de pe piaţă. Este concluzia unui studiu realizat de ministerul Sănătăţii de la Londra.
Digistoria – cele mai importante evenimente petrecute pe 2 mai
Ce s-a descoperit la analize
Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România
Când poate fi periculos postul negru
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii de Paște
Violențe în campusuri din SUA
Scandal după ce un restaurant le-a cerut părinților să nu-și lase copiii să alerge printre mese
Intervenție dramatică a mascaților
Cercetarea a fost făcută pe aproximativ 4.000 de probe şi a scos la iveală o prezenţă record a superbacteriilor în carnea de pui aflată la vânzare în magazinele din Marea Britanie. Mai exact, rezistenţa la antibiotice a fost identificată la bacteriile prezente în jumătate dintre eşantioanele testate.
Specialiştii atrag atenţia că rezistența la antibiotice observată în cazul cărnii de pui, poate afecta influenţa eficienţa antibioticelor în cazul oamenilor şi astfel medicamente vitale pot deveni ineficiente împotriva bolilor grave.
Pentru a preveni astfel de situaţii, carnea trebuie manipulată în condiţii de igienă maximă şi să fie bine gătită, recomandă specialiştii britanici.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News