Apare o nouă boală cu transmitere sexuală, rezistentă la antibiotice. Avertismentul medicilor

Data publicării:
virus bacterie laborator
Foto: Shutterstock

O infecție cu transmitere sexuală mai puțin cunoscută medicilor ar putea deveni una dintre cele mai răspândite boli cu transmitere sexuală, dacă oamenii nu își iau măsuri de protecție, avertizează specialiștii, potrivit BBC News.

virus bacterie laborator
Foto: Shutterstock

Mycoplasma genitalium nu are simptome, însă poate cauza afecțiuni pelvice inflamatorii, care pot duce la infertilitate în cazul femeilor. Dacă nu este tratată corect și la timp, infecția devine rezistentă la antibiotice, mai semnalează medicii.

Mycoplasma genitalium este o bacterie care cauzează o inflamație la nivelul uretrei la bărbați și poate provoca dureri. În cazul femeilor, boala provoacă inflamație la nivelul organelor reproductive, este rareori dureroasă și poate cauza febră sau sângerări.

Boala se transmite prin contact sexual neprotejat, iar răspândirea ei poate fi prevenită prin folosirea prezervativelor.

Acest tip de infecție nu cauzează întotdeauna simptome, ceea ce o poate face greu de depistat și tratat la timp. Iar la femei, infecția poate duce la infertilitate.

Mai îngrijorător este că bacteria a dezvoltat deja rezistență la unele antibiotice și, chiar dacă este diagnosticată la timp, tratamentul se poate dovedi dificil. De exemplu, în Marea Britanie, Mycoplasma genitalium este tratată cu o familie de antibiotice numită macrolide, din care fac parte azitromicina, eritromicina, claritromicina, diritromicina, telitromicina sau roxitromicina. Însă rata de rezistență a bacteriei la aceste antibiotice a urcat deja la 40%.

Medicii le recomandă oamenilor să nu uite de protecție atunci când întrețin raporturi sexuale și să folosească prezervativul, pentru a preveni răspândirea infecției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri