Live

Cazul bizar al dispariției Emanuelei Orlandi, unul dintre cele mai mari mistere din istoria Vaticanului, a fost redeschis după 36 de ani

Data publicării:

Vaticanul a început să investigheze informaţiile potrivit cărora o adolescentă care a dispărut în urmă cu 36 de ani este îngropată într-un cimitir de lângă Bazilica Sfântul Petru, informează dpa și Agerpres.



Emanuela Orlandi a fost fiica de 15 ani a unui uşier papal a cărui familie avea cetăţenia statului Vatican. Dispariţia ei în centrul Romei în 1983 reprezintă unul dintre cele mai mari mistere din istoria recentă a Vaticanului.

"Pot să confirm că au deschis o anchetă", a declarat miercuri pentru dpa Laura Sgro, avocata familiei Orlandi. "Ne aşteptăm să-şi facă munca şi să vadă ce s-a întâmplat în urmă cu 36 de ani", a completat ea.

Luna trecută, Corriere della Sera a citat-o pe Sgro spunând că a primit o scrisoare anonimă sugerând că Orlandi ar putea fi îngropată în Cimitirul Teutonic din Vatican.

Scrisoarea spunea: "uitaţi-vă unde arată îngerul" - o presupusă referire la statuia unui înger de lângă mormântul Prinţesei Sofia şi al Cardinalului Gustav Adolf zu Hohenlohe-Schillingsfürst.

Cimitirul Teutonic este cea mai veche instituţie catolică germană din Roma. El găzduieşte mormintele unor personalităţi catolice vorbitoare de germană sau flamandă care au trăit în Roma.

De-a lungul anilor, mai multe teorii ale conspiraţiei au fost legate de cazul Orlandi.

Dispariţia adolescentei a fost pusă pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informaţii străine; pe seama "Bandei della Magliana", un sindicat al crimei organizate; dar şi a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului.

Anul trecut s-a întrevăzut o speranţă în acest caz odată cu descoperirea unor rămăşiţe pământeşti într-o locaţie a Vaticanului din Roma, până când testele criminalistice au exclus orice legătură cu Orlandi. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc a vizitat Veneția, fiind prima sa călătorie de la începutul anului din cauza problemelor de sănătate

Apelul urgent al Papei Francisc după ce Iranul a atacat Israelul: „Destul cu războiul, cu atacurile și cu violența”

Vaticanul se opune schimbării de sex, dar și incriminării homosexualităţii. Cum se poziționează biserica catolică față de teoria de gen

Papa Francisc a spălat picioarele a 12 femei dintr-o închisoare din Roma: „Cu toţii avem eşecuri mici şi mari”

Partenerii noștri