Live

Document intern. Ce complicații a suferit femeia din cauza căreia au fost oprite testele vaccinului AstraZeneca

Data publicării:
Vaccinul Oxford are o eficacitate de 70%, în urma testelor clinica la scară largă. Foto: Profimedia Images

O problemă neurologică apărută la unul dintre participanții la testele clinice pentru un vaccin contra COVID-19, organizate de compania AstraZeneca în colaborare cu Universitatea Oxford, ar fi dus la întreruperea acestora miercurea trecută.

Potrivit unui document obținut de CNN, participantul, o femeie fără probleme de sănătate, în vârstă de 37 de ani, a suferit o inflamație a măduvei spinării în timpul testelor.

În documentul trimis către doctorii implicați în studiu se arată că femeia acuza dificultăți în a se deplasa, stare de moleșeală, dureri de mâini și alte simptome.

Aceste probleme ar fi apărut după a doua doză de vaccin. Femeia a primit un diagnostic de „mielită transversă” - o inflamație la nivelul măduvei coloanei vertebrale

Totuși, testele au fost reluate după câteva zile, după ce o comisie independentă a evaluat riscurile și a decis că vaccinul dezvoltat de compania AstraZeneca în colaborare cu universitatea Oxford nu este periculos.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri