Live

Emmanuel Macron: Orice vaccin împotriva coronavirusului trebuie considerat un „bun global”

Data publicării:
Emmanuel Macron. Foto: Getty Images

Orice vaccin împotriva noului tip de coronavirus trebuie să fie considerat un „bun public global”, a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron în timpul unei conferinţe internaţionale a donatorilor pentru susţinerea eforturilor în vederea dezvoltării unui asemenea vaccin, informează Agerpres.

Vaccinul ar trebui „să fie oferit întregii planete de către organizaţia pe care o vom alege”, a spus Macron, atenţionând că lumea este "într-o cursă contra cronometru" pentru salvarea de vieţi.

„Confruntaţi cu COVID-19, «fiecare pentru sine» ar fi cea mai mare greşeală”, a avertizat Emmanuel Macron, care a adăugat că actuala criză poate fi depăşită doar împreună.

Şeful statului francez a promis 500 de milioane de euro pentru a susţine finanţarea eforturilor în vederea găsirii unui vaccin, în plus la suplimentarea finanţării pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în timp ce Germania a oferit 525 de milioane de euro.

Editor web: M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cea mai frumoasă femeie din lume”, gata să spună totul despre Năstase: ”Nu mai pot să trăiesc în minciună. E dureros ce mi se întâmplă”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„La un pas de un incident diplomatic”. O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că amintea de Rusia

Mireille Mathieu, Sophie Marceau, Luc Besson, Salma Hayek între celebrităţile invitate la dineul în onoarea lui Xi Jinping la Paris

Franța a criticat relația comercială cu China chiar în timpul vizitei dictatorului Xi Jinping: „Suntem departe de echilibru”

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Partenerii noștri