Live

Emmanuel Macron: UE are „perspective rezonabile” de a avea un vaccin anti-COVID în următoarele luni

Data publicării:
Cercetare medicală, analize de laborator. Foto: Getty Images

Uniunea Europeană are şanse rezonabile de a obţine un vaccin împotriva noului coronavirus în următoarele luni, a anunțat preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, după întâlnirea pe care a avut-o cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Cei doi lideri au discutat, printre altele, despre criza pandemiei în cursul întrevederii pe care au avut-o joi la reşedinţa prezidenţială de vacanţă de la Brégançon, situată în apropierea oraşului francez Marsilia.

Pot spune - şi este foarte important, mai ales că mai multe vaccinuri sunt în etapa a treia -, că avem perspective rezonabile de a avea un vaccin în următoarele luni. Acesta nu va rezolva problemele în câteva săptămâni, ci în câteva luni, a spus Emmanuel Macron, potrivit cotidianului Le Figaro, citat de Mediafax.

Până în prezent, la nivel mondial s-au înregistrat aproape 22,5 milioane de cazuri de coronavirus şi 789.455 de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Nota surprinzătoare primită de Radu Drăgușin după ce a jucat 103 de minute în ultimul meci al sezonului pentru Tottenham

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri