Live

Eurovision 2019. Gestul controversat cu care Madonna i-a înfuriat pe organizatorii israelieni, în finala show-ului

Data publicării:

Concertul susținut de Madonna în finala Eurovision 2019 din Tel Aviv a stârnit reacții aprinse, după ce artista a inclus în show-ul său doi dansatori purtând steagurile Israelului și al Palestinei, scrie BBC News.

Madonna a urcat pe scenă îmbrăcată cu o capă de culoare neagră și un plasture pe ochi și a interpretat melodia „Like a Prayer” și noul ei single, „Future”. Deși a fost somată de activiști să nu participe la finala Eurovision 2019, Madonna a ignorat apelurile și a urcat pe scena de la Tel Aviv.

Însă acum organizatorii concursului spun că includerea în show-ul Madonnei a celor două steaguri israelian și palestinian nu au fost aprobate în avans și nu fuseseră incluse la repetiții.

„În timpul transmisiunii live, doi dintre dansatorii Madonnei au afișat pentru o scurtă perioadă de timp steagurile Israelului și Palestinei pe spatele costumației lor. Aceste elemente nu au făcut parte din repetiția care a fost aprobată. Eurovisionul este un eveniment non-politic, iar Madonna a fost informată asupra acestui lucru”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Dacă prestația cântăreței pe scenă a fost catalogată de mulți drept un dezastru, Madonna a primit în schimb laude pentru decizia sa de a se folosi de o platformă cu expunere largă pentru a face o declarație politică.

„Deși prestația a fost slabă, Madonna a reușit să încalce principiile Eurovisionului prin introducerea steagurilor pe spatele celor doi dansatori. Ce risipă de bani a fost Eurovision 2019”, a scris jurnalistul Luke Baker.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

David Cameron spune că Hamas a primit o „ofertă foarte generoasă” de armistițiu de 40 de zile în Gaza

New York Times: CPI se pregăteşte să emită mandate de arestare pe numele unor oficiali israelieni şi ai Hamas. Ar fi vizat și Netanyahu

Mahmoud Abbas, apel disperat către SUA: „Opriți un asalt al Israelului asupra oraşului Rafah. Ar fi cel mai mare dezastru”

„Simțim că ne-ați abandonat. E înfricoșător”. Hamas a publicat o nouă înregistrare cu doi ostatici israelieni din Fâșia Gaza

Partenerii noștri