Live

Francezii nu vor putea participa la parada militară de pe 14 iulie. Ceremonia de Ziua Franței va avea loc în condiții speciale

Data actualizării: Data publicării:
Avioane ale Forțelor Aeriene franceze lasă în urmă culorile drapelului Franței, cu ocazia Zilei Naționale, deasupra Parisului (Foto: Getty Images)

Publicul francez nu va putea participa, anul acesta, la parada militară organizată pe 14 iulie, de Ziua Naţională a Franţei. Tradiționala ceremonie de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris va fi înlocuită cu un eveniment ce va avea loc în Place de la Concorde, pentru a respecta măsurile impuse în timpul pandemiei de COVID-19, transmite AFP, citat de Agerpres.

Ceremonia militară va aduce un omagiu cadrelor medicale și va cuprinde "un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi", cu respectarea regulilor de distanţare, a precizat joi preşedinţia franceză într-un comunicat de presă.

Președinția menţionează că, deocamdată, nu este prevăzut ca evenimentul să fie deschis marelui public, dar "situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie", dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Evenimentul va include o paradă aeriană și "va onora participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19".

"Va aduce totodată un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului", mai arată comunicatul.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin a depus oficial jurământul pentru noul mandat până în 2030. La inaugurare a vorbit despre război: „Împreună vom câștiga”

Mireille Mathieu, Sophie Marceau, Luc Besson, Salma Hayek între celebrităţile invitate la dineul în onoarea lui Xi Jinping la Paris

Franța a criticat relația comercială cu China chiar în timpul vizitei dictatorului Xi Jinping: „Suntem departe de echilibru”

Xi Jinping e în Europa pentru prima oară după cinci ani și s-a întâlnit la Palatul Élysée cu Macron și șefa UE. Mizele acestei vizite

Partenerii noștri