Live

Franța cere Marii Britanii argumente clare pentru amânarea Brexit

Data publicării:
FOTO: Getty Images

Marea Britanie trebuie să ofere argumente clare pentru a obţine amânarea producerii Brexit după 31 octombrie, a spus vineri seară un oficial din cadrul Preşedinţiei Franţei, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Franţa vrea o amânare justificată şi proporţionată. Cu toate acestea, deocamdată nu avem nimic de acest fel”, a declarat un oficial de la Palatul Élysée.

Trebuie să le arătăm britanicilor că depinde de ei să clarifice situaţia şi că acordarea unei amânări nu este ceva garantat”, a precizat oficialul francez.

Administraţia Emmanuel Macron probabil speră ca presiunile asupra Guvernului Boris Johnson să genereze alegeri anticipate sau chiar un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, potrivit Reuters.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia amenință Occidentul după ce Marea Britanie a dat undă verde Ucrainei să atace teritoriul rus. „E o escaladare directă”

Macron îl va presa pe Xi Jinping să-şi folosească influenţa asupra lui Putin: „Trebuie să lucrăm cu China pentru a construi pacea”

Șeful diplomației franceze spune că 150.000 de soldați ruși au fost uciși în Ucraina: „Eşecul militar al Rusiei este deja aici”

O tânără care a crezut că este mahmură a ajuns până la urmă la spital iar medicii i-au spus că mai are doar 12 luni de trăit

Partenerii noștri