Live

Grecia înregistrează o creștere a cazurilor de COVID-19 și introduce lockdown în câteva regiuni. Unele curse aeriene, suspendate

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver / Getty Images

Grecia va impune un lockdown de două săptămâni în regiunile Salonic şi Serres, din nordul ţării, în cadrul măsurilor de limitare a răspândirii COVID-19, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al guvernului elen Stelios Petsas, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Grecia a raportat mai puţine cazuri de COVID-19 decât majoritatea ţărilor din Europa, dar de la începutul lunii octombrie epidemia pe teritoriul grec a înregistrat o recrudescenţă semnificativă.

Cele mai recente restricţii includ suspendarea zborurilor către şi dinspre Salonic pentru 14 zile, măsură care va intra în vigoare marţi alături de o extindere a interdicţiei de circulaţie în timpul nopţii şi de închiderea restaurantelor şi a barurilor în zonele cele mai populate ale ţării timp de 30 de zile.

Duminică, Grecia a înregistrat 1.678 de noi cazuri de COVID-19, ceea ce aduce la 40.929 numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus începând din februarie. Până prezent, 635 de persoane au murit în Grecia din cauza COVID-19.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Grecia este pe primul loc în UE în privința apei de scăldat. Topul celor mai bune plaje

Creatorii vaccinurilor anti-COVID-19 cu ARN mesager au fost recompensaţi cu Premiul OMS pentru Sănătate Globală. "Au salvat vieți!"

Veste proastă pentru românii care merg în Grecia și Bulgaria: Podul Giurgiu-Ruse intră în reparații timp de 2 ani

Polonia şi Grecia cer un „scut aerian” în UE: „Europa va fi sigură atât timp cât cerul de deasupra capului va fi sigur”

Partenerii noștri