Live

Olanda reintroduce restricţiile pentru Serbia şi Muntenegru. În mai, Podgorița anunța că țara este liberă de coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Olanda suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca. Foto: GettyImages

Olanda a reintrodus, miercuri, interdicţia de intrare pentru călătorii veniţi din Serbia şi Muntenegru, la o săptămână după ce luase măsura deschiderii lor, autorităţile olandeze justificând măsura prin creşterea rapidă a numărului de cazuri de COVID-19 în cele două state.

Călătorii din Serbia şi din Muntenegru au putut reintra în Ţările de Jos de la 1 iulie, atunci când acest stat a dat curs recomandărilor Uniunii Europene şi şi-a redeschis frontierele pentru 14 ţări din afara blocului comunitar.

Totuşi, guvernul olandez a precizat că sporirea numărului de infectări cu noul coronavirus în Serbia şi Muntenegru în ultimele zile a făcut necesară reintroducerea restricţiilor pentru călătorii proveniţi din aceste două ţări. Cetăţenii olandezi au fost sfătuiţi să evite călătoriile non-esenţiale în Serbia şi Muntenegru, transmite Agerpres.

Asta în condițiile în care, la finalul lunii mai, Muntenegru a anunțat că a devenit primul stat din Europa liber de coronavirus. Marți, autoritățile din această țară au anunțat 66 de cazuri noi și trei decese, potrivit worldometers.info.

Serbia a declarat impunerea unei interdicţii de circulaţie în Belgrad în weekendul următor din cauza înmulţirii îngrijorătoare a cazurilor de COVID-19, anunţ care a dus la proteste violente în capitala sârbă în cursul nopţii de miercuri spre joi.

Anterior în cursul zilei de miercuri, Austria a anunţat că orice persoană care soseşte din România, Bulgaria şi Republica Moldova şi nu face dovada unui test negativ la COVID-19 va fi plasată timp de două săptămâni în carantină, autorităţile de la Viena invocând o înrăutăţire a situaţiei legate de noul coronavirus în aceste ţări.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cutremur la granița României, marți dimineață

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

„Egalitate la urinare”. După ani de luptă, femeile din Amsterdam au obținut toalete publice și pentru ele

Xi Jinping va face un turneu european în luna mai. Ce țări va vizita liderul de la Beijing

Partenerii noștri