Live

Papa Francisc: Vindecarea oamenilor este mai importantă decât economia

Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Papa Francisc a declarat, în cadrul tradiţionalei alocuţiuni duminicale de la miezul zilei, că oamenii sunt mai importanţi decât economia. Afirmația a fost făcută în contextul în care statele analizează cât de repede vor putea elimina restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Suveranul pontif a făcut aceste declaraţii de la fereastra apartamentului pontifical, în faţa credincioşilor reuniţi în Piaţa Sfântul Petru.

"Vindecarea oamenilor, nu economisirea (banilor) pentru a ajuta economia (este importantă) ... vindecarea oamenilor, care sunt mai importanţi decât economia", a subliniat acesta.

Sute de persoane prezente în piaţă au aplaudat când au auzit cuvintele papei. Mulți purtau măşti şi stăteau la o distanţă de câţiva metri între ei.

Piaţa Sfântul Petru a fost redeschisă publicului lunea trecută.

Ultima dată când Papa Francisc şi-a transmis mesajul şi binecuvântarea de la fereastra Palatului Apostolic a fost de 1 martie, înainte ca Italia, unde noul coronavirus a făcut peste 33.000 de victime, să impună carantina. Ultimele restricţii din Italia urmează să fie eliminate miercuri.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Franța „dă prioritate” economiei de război și accentuează producția de rachete

Preşedintele Forumului Economic Mondial: ”Nu am văzut acest tip de datorii la nivel global de la războaiele napoleoniene”

Papa Francisc a vizitat Veneția, fiind prima sa călătorie de la începutul anului din cauza problemelor de sănătate

Partenerii noștri