Live

Papa Francisc vine în Bulgaria anul viitor

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria şi Macedonia în perioada 5-7 mai anul viitor, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Greg Burke, potrivit AFP.


„Acceptând invitaţia înaltelor autorităţi şi ale Bisericii Catolice, sanctitatea sa papa Francisc va efectua o vizită în Bulgaria între 5 şi 7 mai (...) şi în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, la 7 mai”, a declarat Burke, citat într-un comunicat al Vaticanului.

Anunţul intervine la o săptămână după ce a fost anunţată vizita papei la Abou Dhabi, prevăzută pentru 3-5 februarie 2019.

Papa Francisc, care va împlini în curând 82 de ani, are deja o agendă foarte încărcată pentru lunile care urmează: este aşteptat în Panama în intervalul 22-27 ianuarie cu ocazia Zilelor mondiale ale tineretului, apoi în Emiratele Arabe Unite.

La finalul lunii martie se va afla în Maroc, după care în mai, în Bulgaria şi Macedonia.

Pentru restul anului 2019, Suveranul Pontif şi-a anunţat, în septembrie, intenţia de a vizita Japonia, o călătorie în Madagascar fiind, de asemenea, prevăzută.

Alegerea Bulgariei şi a Macedoniei, două ţări majoritar ortodoxe, consolidează imaginea papei, născut în Argentina, de partizan al dialogului cu alte confesiuni creştine şi alte religii.

În tot acest timp, invitaţiile venite din partea celor mai multe naţiuni tradiţional catolice au rămas fără răspuns.

Vizita papei Francisc în România, programată la începutul lunii mai 2019, a fost amânată. Administraţia Prezidenţială şi Guvernul României au cerut o altă perioadă în care suveranul Pontif să ne viziteze ţara, pentru că la început de mai, mai exact pe 9 mai, la Sibiu are loc Summitul UE. Papa Francisc este al doilea suveran pontif care vizitează România, după Papa Ioan Paul al II-lea în 1999.

Surse: Agerpres, Digi24

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Papa Francisc a vizitat Veneția, fiind prima sa călătorie de la începutul anului din cauza problemelor de sănătate

Apelul urgent al Papei Francisc după ce Iranul a atacat Israelul: „Destul cu războiul, cu atacurile și cu violența”

Vaticanul se opune schimbării de sex, dar și incriminării homosexualităţii. Cum se poziționează biserica catolică față de teoria de gen

Papa a dat instrucţiuni despre cum doreşte să fie oficiată înmormântarea lui

Partenerii noștri