Live

Un adolescent a murit din cauza unei infecții la inimă după o extracție dentară

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Gulliver Getty Images

Un adolescent din Marea Britanie a murit din cauza unei infecții la inimă care ar putea fi cauzată de o extracție dentară, potrivit unei anchete.

FOTO: Gulliver/ Getty Images

Daniel Elton, un tânăr în vârstă de 18 ani din Derbyshire, a fost în aprilie, 2015, la stomatolog după ce s-a plâns de dureri dentare. La scurt timp după ce medicul stomatolog i-a extras un dinte , adolescentul a început să aibă mai multe probleme de sănătate, începând din luna mai, potrivit BBC.

Tânărul le-a spus medicilor că nu are poftă de mâncare, durere la gleznă și urină închisă la culoare.

În noiembrie 2015, Daniel a fost găsit mort de mama lui.

Medicii nu au știut atunci ce i-a provocat decesul tânărului. O anchetă finalizată recent a dezvăluit însă că adolescentul suferea de endocardită, o infecție bacteriană a inimii, ce ar putea avea o legătură cu extracția dentară, efectuată cu câteva luni înaintea decesului.

Deși a făcut mai multe investigații medicii i-au descoperit lui Daniel, în timp ce trăia, doar o inflamație în corp și o lipsă de fier după numeroase analize la sânge.

Medicul adolescentului a mărturisit recent că acest caz l-a bântuit mult timp. „Credeți-mă, m-am trezit din somn de multe ori, gândidu-mă la acest caz – ce am fi putut face diferit și ce ar fi putut să ne dea un indiciu. E foarte greu. Nu puteam să înțeleg”, a scris Robin Thorne, medicul tânărului.

Unul dintre medicii gastroenterologi care investighează moartea adolescentului, a declarat că „nu există niciun dubiu că extracția dentară a contribuit la declanșarea endocarditei”.

Autoritățile încă investighează cazul lui Daniel Elton.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Endocardita este o afecțiune rară a inimii. Care sunt simptomele și cum se tratează

Partenerii noștri