Endocardita este o afecțiune rară a inimii. Care sunt simptomele și cum se tratează

Data publicării:
dr. Elena Nechifor, medic primar chirurgie cardiovasculară

Endocardita este o afecțiune rară a inimii. Boala este provocată de infecția cu bacterii, fungi sau alte microorganisme care ajung la nivelul inimii. În lipsa unui tratament de urgență, complicațiile sunt dramatice. Aflăm mai multe de la dr. Elena Nechifor, medic primar chirurgie cardiovasculară.

Endocardita este o afecțiune rară, dar severă a endocardului, țesutul care căptușește cavitățile inimii. Boala este provocată de o infecție sistemică și, în lipsa tratamentului rapid al acesteia, se poate ajunge la complicații grave, potențial fatale, prin degenerarea valvelor cardiace. Endocardita se poate manifesta prin dificultăți de respirație, edeme ale picioarelor și transpirații nocturne. Imediat ce apar aceste semnale de alarmă, pacientul trebuie să se adreseze unui centru integrat de diagnostic și tratament pentru bolile cardiovasculare.

Formele avansate de endocardită, când valvele inimii au fost deja afectate, necesită tratament chirurgical neîntârziat. În prezent, procedurile de chirurgie pentru repararea valvelor inimii se pot realiza și prin tehnici minim invazive moderne. Valva afectată poate fi și înlocuită complet, printr-o intervenție minim invazivă de protezare valvulară.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri