Live

Un deputat al Partidului Alternativa pentru Germania, grav rănit într-un atac ''motivat politic''

Data publicării:
Foto: www.butenunbinnen.de

Un deputat şi lider local al partidului de extremă-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a fost grav rănit într-un atac ''motivat politic'' comis de mai multe persoane la Bremen, au declarat marţi surse din cadrul formaţiunii politice şi poliţiei, relatează AFP și Agerpres.


Poliţia din Bremen, nordul Germaniei, a declarat că agresiunea căreia i-a căzut victimă Frank Magnitz a avut loc luni după-amiaza în centrul oraşului.

"Ţinând cont de funcţia victimei, noi credem că este vorba despre un act motivat politic", a declarat poliţia, indicând că serviciile pentru siguranţa statului au fost sesizate în cadrul acestei anchete.

AfD a publicat o fotografie cu deputatul în stare de inconştienţă pe patul de spital, cu chipul umflat şi plin de sânge, având o tăietură lungă şi adâncă pe frunte.

Potrivit partidului său, Frank Magnitz a fost atacat de trei persoane purtând măşti. "L-au lovit cu o bâtă de lemn până când a leşinat şi apoi l-au lovit cu picioarele", a afirmat AfD, adăugând că o persoană i-a sărit în ajutor şi a pus capăt agresiunii.

Unul dintre liderii partidului de extremă-dreaptă, Jorg Meuthen, i-a acuzat pe agresori că l-au lovit pe deputat până când acesta era să moară şi s-a declarat "bulversat" de acest incident.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Scholz și Macron se vor întâlni joi seară, înainte de vizita lui Xi Jinping. Ce planuri au cei doi lideri

De ce își aruncă grecii oalele pe geam de Paște. Cele mai ciudate tradiții în jurul lumii

Descoperire macabră la o fostă bază nazistă. Cinci schelete cu mâinile și picioarele tăiate, descoperite la „Bârlogul Lupului”

Germania și Polonia sărbătoresc 20 de ani de la primul mare val de extindere al UE către est

Partenerii noștri