Live

Un poster cu portretul lui Putin sub formă de craniu, expus pe faţada unui muzeu din Riga, aflat vizavi de ambasada Rusiei

Data actualizării: Data publicării:
Un poster cu portretul lui Putin inuman, înfiorător, expus pe faţada unui muzeu din Riga, aflat vizavi de ambasada Rusiei. Foto: Twitter NEXTA

Muzeul de Istoria Medicinei din capitala Letoniei, Riga, a expus pe faţada clădirii un poster uriaş cu un portret al preşedintelui rus Vladimir Putin stilizat sub forma unui craniu, relatează dpa.

Imaginea reprezintă un protest împotriva invaziei ruse în Ucraina şi un semn de solidaritate cu poporul ucrainean.

Un videoclip publicat de muzeu pe Twitter arată momentul în care posterul este dezvăluit.

Imaginea a apărut iniţial în ediţia actuală a săptămânalului Ir şi a fost concepută de un artist leton.

Alegerea de a expune posterul pe faţada muzeului nu este o coincidenţă, deoarece Ambasada Rusiei la Riga este situată chiar vizavi de instituţie, scrie sursa citată de Agerpres.

Această secţiune a străzii a fost redenumită recent „Strada Independenţei Ucrainene” de către consiliul oraşului Riga, în semn de protest împotriva războiului.

Letonia se învecinează cu Rusia şi aliatul său, Belarus şi, la fel ca statele baltice Estonia şi Lituania, ea sprijină Ucraina.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Împușcată mortal în plină stradă, la 21 de ani, alături de iubit! Autoritățile au făcut o descoperire care schimbă totul

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mesajul Iuliei Navalnaia, după ce Putin a depus jurământul: „Ţara noastră este condusă de un mincinos, un hoţ, un asasin”

Putin a depus oficial jurământul pentru noul mandat până în 2030. La inaugurare a vorbit despre război: „Împreună vom câștiga”

Josep Borrell se opune participării UE la ceremonia de reînvestire a lui Putin

„Rusia intră într-o nouă eră”. Putin începe un nou mandat de președinte. Ce înseamnă asta pentru Europa

Partenerii noștri