Live

Un restaurant din Cehia îi taxează în plus pe clienții care nu mănâncă tot ce comandă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Cehii combat risipa alimentară cu taxe. Exemplul a fost dat de un restaurant ce-i taxează pe clienţii care nu mănâncă tot ce au comandat.

E vorba de un local cu autoservire, în care oamenii își pot pune cât vor în farfurie. Numai că, dacă nu consumă tot, la nota de plată se adaugă 50 de coroane, echivalentul a doi euro.

Măsura pare să dea rezultate, din moment ce acum, clienţii restaurantului înapoiază farfuriile goale.

Risipa alimentară este o problemă serioasă în Cehia, unde restaurantele aruncă zilnic sute de kilograme de mâncare. Şi, deşi unele localuri le dăruiesc localnicilor resturile alimentare, ca hrană pentru animale, majoritatea le aruncă pur şi simplu la gunoi.

Editor web: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO A "măcelărit" imnul în fața a 70.000 de oameni și a ajuns să fie batjocorit în întreaga țară: "Retrage-te!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Slovacia condusă de pro-rusul Fico îi oferă protecție unui propagandist al Rusiei, fugar din Cehia

Cuplurile de acelaşi sex din Cehia primesc cea mai mare parte a drepturilor cuplurilor căsătorite, dar nu şi dreptul de a se căsători

Slovacii au strâns aproape 2 milioane de euro pentru ca Ucraina să cumpere muniție. Guvernul slovac a oprit ajutorul pentru Kiev

Rusia încearcă să saboteze căile ferate europene. Un ministru ceh spune că rușii au făcut mii de atacuri cibernetice

Partenerii noștri