Live

Un român, printre jihadiștii ISIS pe care Turcia îi va expulza către țările lor de origine

Data actualizării: Data publicării:

Turcia va repatria către mai multe state europene 33 de presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic aflaţi în prezent în închisorile turceşti, scrie miercuri cotidianul Hurriyet, citat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Printre aceştia se numără 17 germani, trei olandezi, doi francezi, doi danezi, doi austrieci, doi bulgari, doi kosovari, un englez, un român şi un albanez, conform sursei citate.

Cei 33 de europeni fac parte dintr-un total de 959 de jihadişti pe care Turcia doreşte să-i trimită în ţările lor, majoritatea fiind irakieni (296), sirieni (273), ruşi (99), uzbeci (82) şi azeri (29).

Ministerul turc de Interne a anunţat într-un comunicat emis luni că Turcia va repatria joi şapte cetăţeni germani. Comunicatul mai menţiona şi doi irlandezi care nu erau pe lista consultată de cotidianul Hurriyet. Pe aceeaşi listă mai sunt trei australieni şi doi americani.

Turcia a expulzat deja luni un american, un danez şi un german. Cetăţeanul american nu a fost expediat direct în ţara sa, ci trimis la punctul de frontieră Edirne, la graniţa cu Grecia, unde a rămas blocat. „Cei care rămân la graniţă, dacă pleacă sau dacă sunt preluaţi, aceasta nu este problema mea”, a declarat preşedintele Recep Tayyip Erdogan despre jihadiştii pe care a decis să-i expulzeze.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul ucrainean s-a răzgândit și nu-i va mai obliga pe bărbații capabili să lupte în război să se întoarcă din țările unde au fugit

Erdogan nu se mai întâlnește cu Biden pe 9 mai. Președintele turc și-a amânat vizita la Casa Albă

Vicepreședintele Turciei a venit în vizită oficială în România și s-a întâlnit cu Marcel Ciolacu

Varşovia ar putea ajuta Kievul să repatrieze bărbaţii ucraineni capabili să lupte, fugiţi în Polonia

Partenerii noștri