Live

Ursula von der Leyen merge la Kiev, unde va discuta cu Zelenski despre integrarea Ucrainei pe piața unică a UE

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat miercuri că se va deplasa la Kiev în cursul zilei de miercuri, informează dpa.

Von der Leyen a făcut acest anunţ în discursul privind starea UE susţinut în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, în prezenţa Primei Doamne a Ucrainei, Olena Zelenska.

Preşedinta CE a precizat că la Kiev va discuta cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre integrarea Ucrainei pe piaţa unică a UE.

Piaţa unică europeană garantează circulaţia liberă a mărfurilor, capitalurilor, serviciilor şi persoanelor, potrivit Agerpres.

Vizita anunţată va fi cea de a treia pe care o efectuează von der Leyen în Ucraina de la începutul invaziei ruse, pe 24 februarie, mai menţionează dpa.

În aprilie, ea a vizitat între altele suburbia kieveană Bucea, la scurt timp după ce au ieşit la iveală presupuse crime de război ruse comise acolo. În iunie, von der Leyen s-a întâlnit la Kiev cu Zelenski şi premierul Denîs Şmîhal pentru a discuta despre ambiţiile Ucrainei de aderare la UE.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Maia Sandu pledează la Bruxelles pentru fonduri alocate în viitorul buget al UE: R. Moldova şi Ucraina au nevoie de un Plan Marshall

Înainte să-și viziteze aliații din Serbia și Ungaria, dictatorul chinez se va întâlni cu Macron și Von der Leyen la Paris

Rușii au atacat cu rachete balistice orașul Odesa. Cel puțin patru oameni au fost uciși, 28 sunt răniți, inclusiv o femei însărcinată

Stoltenberg spune că „nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câştige războiul. Zelenski cere accelerarea livrărilor de arme

Partenerii noștri